Opstart maakproces >KLUIS

Demo workshop bij Weener XL
Op basis van de werkzaamheden assembleren, schroeven en boren ontwierpen Jos Kranen en Johannes Gille (Kranen/Gille) een opbergdoos van handgeborsteld aluminium om waardevolle zaken in op te bergen.   De mensen leren het ambacht van ‘zetten’ van een werkbegeleider samen met een herintreder als leermeester. De werkbegeleiders van WeenerXL hebben alvast speciale mallen gemaakt als begin voor een geheel nieuwe werkstraat. Ilona, Lucien, Jules en Eugene gingen alvast aan de slag met de eerste proefjes.

Het maken terugbrengen 
Weener XL, werk- ontwikkelbedrijf gemeente ‘s-Hertogenbosch, zet zich in om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt naar werk toe te leiden. Op hun eigen locatie bieden zij vooral dienstverlenende werkzaamheden. Met >KLUIS blaast Social label ‘het maken’ nieuw leven in. Voor mooi handwerk en een tastbaar designproduct dat in eigen tempo, op de eigen zetbank in de werkplaats vervaardigd kan worden.

Makers
Jules Ik sorteer nu textiel maar ben wel toe aan wat anders. Ik wil iets nieuws leren en met mijn handen iets maken. Ik ben een pietje precies, nieuwsgierig en heb een engelen geduld. In mijn vrijetijd werk ik aan een maquette van karton van het oude station van architect Cuypers. Het uitpluizen en in elkaar zetten vind ik fijn om te doen.”

Lees hier meer over de andere makers. 

social label