Ronde Tafel met zorg & onderwijs

Samen met Moniek Maas (voormalig zorg/onderwijs coordinator en nu ervaringsdeskundige bij Social label Ateliers), en Renate Richter (voormalig wethouder Zorg & Welzijn gemeente Eindhoven), bereidden Petra Janssen en Simone Kramer (initiatiefnemers Social label) een nieuwe Ronde Tafel voor om in te zoomen op maatschappelijke opgave waarvoor we staan. 

Op woensdag 5 juli 2023, vlak voor de zomervakanties, gingen we in gesprek met diverse deskundigen uit de zorg en onderwijssector. Door samen hartenkreten te delen, genereren we nieuwe inzichten en zoeken naar concrete acties om aan de slag te gaan voor een noodzakelijke verandering met ‘Joy of work’ als uitgangspunt.

Want waarom moet al het werk langs de lat van snelheid en geld? Waarom waarderen we niet de verschillen, talenten en maken dit tot een uitgangspunt? Ieder mens heeft zijn eigen ritme. Een andere kijk op werk -plezier, ambacht en schoonheid in werk- als ijkpunt om de samenleving en economie te hervormen. Want werk vanuit het hart zorgt voor welbevinden en empathie.

Samen met directies van grote zorgorganisaties en professionals uit onderwijs ontwerpen we de contouren van een nieuw landschap, los van hokjes. Want het maakt niet uit waar je vandaan komt, iedereen telt mee. Met praktische interventies voor activatie en doorstroom, wordt zichtbaar waar het systeem hapert en wat allemaal wel kan.

Renate Richter (voormalig wethouder Zorg & Welzijn gemeente Eindhoven)

Moniek Maas (voormalig zorg/onderwijs coordinator en nu ervaringsdeskundige bij Social label Ateliers)

 

 

 

social label