Samen voor een betere wereld via design en communicatie

We zijn blij dat stichting DOEN/Vriendenloterij Fonds voor 2024 en 2025 partner is en de activiteiten en samenwerkingen van Social label ondersteunt.

Social label ontwerpt arbeid en activiteiten als bron van creativiteit, welbevinden en schoonheid voor een betere toekomst waarin ieder met zijn of haar talent van waarde is. Via de kracht van design en communicatie ontstaan nieuwe kansen voor kwetsbare mensen en een positieve verbeelding voor inclusiviteit. Design als middel om terug te komen en mee te doen door het leveren van een zinvolle bijdrage en onderdeel te zijn van een groter geheel (trots, eigen waarde, identiteit). Want iets creëren van functionele of esthetische waarde is belangrijk voor ons allemaal, vooral voor mensen die niet zo makkelijk meedoen.

Met inmiddels meer dan 50 producten i.s.m. de top uit het Nederlandse designveld, de vijf maak-ateliers in het Social label Lab in Den Bosch en werkplaatsen van zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland is een sociaal duurzame collectie opgebouwd. Samen met een veelzijdig drempelloos programma van het lab voor maatschappelijke vernieuwing genereert Social label nieuwe inzichten voor een samenleving waar niemand aan de kant staat.

Samen voor een betere wereld via design en communicatie
Design en actie met betekenis

social label