Partnerships

Social label >KOM
Cello en Demarrage/Reinier van Arkel werken samen aan een hun eigen productlijn: Social label >KOM. Een nieuwe Bossche alliantie is hiermee gesmeed! Grafisch ontwerper Edwin Vollebergh (Studio Boot) is gevraagd een product op maat te ontwikkelen waar zowel de groepen van Cello, zorgaanbieder voor mensen met een beperking, en Demarrage, mensen met psychische/psychiatrische aandoeningen gezamenlijk aan kunnen werken.

Schermafbeelding 2015-06-15 om 15.57.24

Concreet aan de slag
Afgelopen periode heeft Social label met de begeleiders uit de zorg omgeving ‘s-Hertogenbosch de plannen voorbereid. Op 29 mei kondigden we Social label >KOM aan. Het maakproces gaat nu van start. Via het maken van een gezamenlijk productlijn zijn we concreet aan de slag, leren begeleiders elkaar beter kennen. Ook tussen de groepen ontstaat een bijzondere uitwisseling die we vantevoren niet hadden kunnen bedenken. Onlangs vond de fotosessie plaats waar alle makers en begeleiders elkaar ontmoetten. Alle mensen zijn geïnterviewd en maakten kennis met Social label en grafisch ontwerper Edwin Vollebergh. De interviews vormen input voor het verhalend servies.

Edwin Vollebergh, grafisch ontwerper: “Het bijzondere van dit project is dat twee verschillende werelden bij elkaar komen: die van psychiatrische patiënten en van mensen met beperkingen. Die kunnen ook veel aan elkaar hebben, van elkaar leren qua sfeer en levensinstelling. Keramiek is de drager, maar het gaat mij om de verhalen op het serviesgoed. Elk bord, elk kopje vertelt zijn eigen verhaal. In ogenschijnlijke schoonheid kun je gruwelijke zaken en belangrijke thema’s aansnijden. Ik ga illustraties ontwerpen in tattoo stijl; die lijnvorming is heel geschikt om lelijke en mooie dingen te verenigen, zodat alle verhalen en beelden een geheel worden. Elk stuk uit het servies wordt uniek, maar samen vormen ze als het ware een familie”.

Sjef van Asfelt, clustermanager dagbesteding en werk Cello: “Door de samenwerking rond de Social label productlijn komen verschillende groepen, allemaal kwetsbare mensen samen. Mensen kunnen voor elkaar iets betekenen. De groepsdynamiek is belangrijk. Daarnaast spreek je door te produceren mensen ook op een andere manier aan op hun vaardigheden. Creativiteit is essentieel, het is een andere manier van in contact staan.’

 

social label