Save the planet & her people

 

DUTCH DESIGN WEEK 2019 EINDHOVEN

PRESENTATIE SOCIAL LABEL
x VERSCHILLENDE ONTWERPERS

Deze Dutch Design Week van 19 t/m 27 oktober laat de Social label beweging zich zien en horen. Want het moet anders. De druk in onze samenleving is te groot. Mensen vallen buiten de boot.

Life is a Bitch! Dit is niet voor niets een quote van een maker van het verhalend Social label servies. Een kreet die om aandacht vraagt. Voor het welzijn van de mens op deze planeet.

Want echte vooruitgang is het vermogen om meer mens te zijn.

COLLECTIE & COMMUNITY 
Initiatiefnemers Petra Janssen (Studio Boot) & Simone Kramer (C-mone) met Social label productlijnen Ilse Crawford & Oscar Peña (Studio Ilse, Londen), Piet Hein Eek, Dick van Hoff (Van Hoff Ontwerp), Edwin Vollebergh (Studio Boot), Borre Akkersdijk (ByBorre), Kiki van Eijk, Kranen/Gille, Joost van Bleiswijk, Studio Rens, Haiko Meijer, Roderick Vos, Edward van Vliet, Rianne Makkink (Studio Makkink&Bey) en werkplaatsen uit heel Nederland. Via de kracht van design en communicatie kunnen we anno 2019 een voorbeeld stellen. Alleen kunnen we het niet. Samen met 15 werkplaatsen in Nederland maken we een beweging naar een mensgerichte economie. Voor waardevol werk en waardering voor iedereen.

LECTURE CREATIVITY WORLD FORUM
Iedereen telt mee en heeft een waardevolle inbreng in onze samenleving. Toch staat ‘samen leven’ anno nu onder druk. Door de scheiding tussen rijk en arm, door emancipatiekwesties, de integratieproblematiek en de dreigende uitsluiting van zorgbehoevende mensen. Wat er nodig is voor een inclusieve samenleving zijn creatieve en innovatieve oplossingen. Bijvoorbeeld in de zorgsector, bij het verwelkomen van vluchtelingen als nieuwe burgers en voor een eerlijke kans op werk en inkomen. Het Tilburgse programma van Creativity World Forum inspireert en activeert met bijzondere oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Creatieve samenwerkingsverbanden van culturele instellingen, onderwijs, bedrijfsleven en sociale organisaties delen hun actuele knelpunten en dagen de bezoekers uit om gezamenlijk na te denken over de ‘next step’ in het streven naar inclusiviteit. Omdat in een inclusieve wereld iedereen meetelt. Social label geeft een presentatie op 22 oktober in de Local, spoorzone Tilburg.

 

UPDATE
Social label > HOUT

ism ontwerper Piet Hein Eek en Amarant groep 

In 2012 startten we de eerste Social label productlijn met werkplaats Woodworks van Amarant groep. Een tafel met banken waarmee de mensen uit de werkplaats in Tilburg een hout opleiding krijgen en vakmanschap leren. Inmiddels zijn Joshua, Bjorn en Rhealy doorgestroomd. Amarant wil dat meer mensen kunnen instappen en onderdeel kunnen worden van Social label designlijn >HOUT. Ontwerper Piet Hein Eek ontwierp een stoel waarmee een nieuw werkstraatje ontstaat en diverse mensen eenvoudig mee kunnen doen. Van planken schuren tot het in elkaar zetten van de tafel en banken. Naast de makers van de werkplaats Woodworks in spoorzone van Tilburg doet ook de werkplaats van Amarant in Breda mee. Maker Jeroen heeft er nu ineens veel collega’s bij. Speciaal voor de groep is er een nieuwe foto gemaakt. Tijdens de DDW presenteren ze het prototype en kun je alvast je stoel reserveren.

Design met betekenis voor een waardevolle toekomst. Social label, een samenwerking om een verandering te maken voor meer kansen en fijn werk voor iedereen.

NEW LABEL
Social label >WAS
ism SMO Breda/Ik wil meedoen & Rianne Makkink (Studio Makkink&Bey)
.
Supported by Gemeente Breda

We zijn bijzonder trots om de 14e werkplaats in onze community te presenteren met een prachtig product gemaakt door zelfs 4 afdelingen bij SMO in de talentenfabriek de Faam in Breda. Met de vakkundige en enthousiaste begeleiding van de leermeesters is er iets moois onstaan. Mede dankzij ondersteuning van de gemeente Breda. Het samenwerkingsproject Social label >WAS & ontwerper Rianne Makkink (Studio Makkink&Bey) geeft SMO een start om in de toekomst aan te haken in een andere omgeving.

 

19 T/M 27 OKTOBER 11.00-18.00 uur.

Perron Piet Hein Eek, Strijp R,
Halvemaanstraat 30 5651 BP Eindhoven

———————————

EXPO DUTCH DESIGN AWARDS
Social label Lab I Werkwarenhuis op Tramkade in de spoorzone ’s-Hertogenbosch is genomineerd voor Dutch Design Awards 2019 in categorie Habitat, aantrekkelijke woon-/leefomgeving, plek waar mensen en ideeën samenkomen .Dutch Design Awards expo/show in het Veemgebouw op Strijp S. Vergeet je niet op ons te stemmen voor de Publieksprijs?

DDA Award show, Veemgebouw Strijp S

 

 

social label