>SCHORT

Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven lanceert Social label >SCHORT in het kader van het Programma Aanval op Schooluitval Z-O Brabant

Product op maat
Social label nodigde ontwerper Borre Akkersdijk uit een product op maat te ontwikkelen om jonge schoolverlaters te inspireren en het vakmanschap te leren. En dat is aan Borre goed besteed. Vanuit zijn ervaring als textiel ontwerper is hij verbonden aan wereldmerken als NIKE en Louis Vuitton. Hij  studeerde in 2009 af aan de Design Academy in Eindhoven en won in 2012 de MINI Young Designer Award. Zijn vergaande materiaalkennis samen met de liefde voor het productieproces maken Borre tot een ontwikkelaar met een eigen kijk op mode en textiel. Met zijn eigen label ByBorre onderzoekt hij onder meer de grenzen van nieuwe technologie en textiel.

Talentontwikkeling
In het werk/leer-atelier van Citydwellers maakten de eerste jongeren in juni voor het eerst kennis met ontwerper Borre Akkersdijk waarmee ze samen een bijzondere kledinglijn gaan maken: een schort en een regenjas van oude De Waard-tenten. Een pilot in het kader van het Programma Aanval op Schooluitval Z-O-Brabant ism gemeente Eindhoven om meer inzicht te krijgen in het anders leren en motiveren van jonge schoolverlaters om weer een opleiding te gaan volgen. Het opdoen van vakkennis, ondernemerschap, presentatie, sociale vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling zijn de belangrijkste bouwstenen van het project. Doel is jongeren te stimuleren startkwalificaties te halen voor een betere positie op de arbeidsmarkt.

SocLabel--Borre-2909'15-069-02-panoHR

Foto: Rene van der Hulst

Julie, Diana, Jose en Shuralisa gingen als eerste van start in de professionele en inspirerende omgeving van werk/leer-atelier Citydwellers in Eindhoven.

Julie  ‘Je mag hier fouten maken en krijgt nieuwe inspiratie. Je eigen ontwikkeling, het proberen, staat centraal. Het meewerken aan de professionele kledinglijn Social label >SCHORT maakt me trots. Dat ik dit mag doen, is een erkenning van mijn werk en van wie ik ben. Meer jongeren zouden deze kans moeten aangrijpen. Ze hebben geen idee hoe leuk het is en je toch veel leert. Ik kijk ernaar uit om het eindproduct te presenteren.’

Lees hier meer over de makers van Social label >SCHORT

Vanaf 18 oktober is het schort en de regenjas ontworpen door Borre Akkersdijk gemaakt door Citydwellers te zien en te koop.

schortfotografie: Petra Janssen (Studio Boot)

social label