Steden in Transitie

Nieuw Nederland, Steden in Transitie
Onlangs gaven Simone en Petra van Social label een lezing voor Dutch Design Daily LIVE in Pakhuis de Zwijger Amsterdam. Daar werd het contact gelegd met het programma ‘Steden in Transitie’ van het netwerk Nieuw Nederland. Wethouders, creatief ondernemers, mensen die de stad maken, Stadmakers, verbinden zich voor stedelijke ontwikkeling. Diverse steden sluiten zich aan. Met Social label als een van de pijlers van een nieuw te ontwikkelen creatieve zone, is nu ook Den Bosch verbonden. Op 24 juni tijdens de seizoensafsluiting van Pakhuis de Zwijger, worden de ontwikkelingen van het platform ‘Nieuw Nederland – Steden in Transitie’ gepresenteerd. Tijdens deze zgn Joint Venture 2015 geeft Petra een presentatie van Social label in de spoorzone van Den Bosch, Tramkade.

Op 16 mei was het Rauwe Ruimte Feest voor de te ontwikkelen creatieve spoorzone: Tramkade. Wethouder Stedelijke Transformatie, Eric Logister, kreeg het bordje Stadsambassade ‘s-Hertogenbosch overhandigd van de voorzitter van stichting Tramkade, Geert Snijders.

Schermafbeelding 2015-06-14 om 13.18.52

Creatieve zone, Tramkade

In 2015 start een pioniersfase voor het gebied van de voormalige veevoederfabriek De Heus/Koudijs in ‘s-Hertogenbosch. Hier ontstaat de komende 10 jaar organisch een creatieve wijk: Tramkade. Een plek die creativiteit en bedrijvigheid uitstraalt en nooit af is. Een laboratorium voor inclusieve en circulaire economie. Sociaal en duurzaam. De zelfgemaakte stad zonder vastomlijnd einddoel. Social label vervult als ontwerpend lab een voortrekkersrol naar een inclusieve economie via design, kunst en de maakindustrie. Het Werkwarenhuis, verkooppunt en thuisbasis van Social label start vanuit de Machinekamer op Tramkade, in de spoorzone van Den Bosch.

SocLabel-Trmkade-open-2905'15-220

Interview ‘Iedereen mag er zijn’
Stadsmakers uit de steden worden uitgelicht voor een Nieuw Nederland. Simone Kramer is samen met Petra Janssen, mede-initiator van gebiedsontwikkeling Tramkade en mede-oprichter van Social label. Lees hier het interview.

social label