Stick Together!

IN PREMIERE

Dansvoorstelling over de versnelling in de maatschappij.  Hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedereen kan blijven volgen? Het leven gaat steeds sneller. De snelheid van de technologische innovatie neemt toe, maatschappelijke posities en waarden veranderen in hoog tempo. We zijn steeds onderweg naar meer. De moderne maatschappij als razende versnellingsmotor. De dansers worden meegezogen in deze versnelling. Vinden ze hun weg om hier samen uit te komen?

Deze voorstelling maakt invoelbaar hoe het is om het samen leven terug te vinden in een wereld waarin alles steeds sneller gaat. Door de versnelling een halt toe te roepen, kunnen we elkaar weer vinden; tijd en aandacht geven aan elkaar.  We zorgen voor elkaar en houden elkaar vast. Stick Together!

Afgelopen maanden vonden diverse repetities plaats in woonvoorziening De Zevenhoek in Tilburg, een ouderinitiatief voor jong volwassenen met een verstandelijke beperking en/of autisme. In het Social label Lab in Den Bosch vonden de laatste voorbereidingen plaats.

Op donderdagmiddag 21 september presenteerden we de dansvoorstelling Stick Together, oftewel Blijf Bij Elkaar! Dit gebeurde onder grote publieke belangstelling in de roze zaal van het Werkwarenhuis op terrein Tramkade. Deze nieuwe pilot van het Move Atelier Social label is een samenwerking met dansdocent/choreograaf Jana Slegers, studenten Fontys Academie voor Danseducatie Naomi Stadwijk en Minoe Bossink en twee bewoners van wooninitiatief De Zevenhoek, Jaimy de Graaf en Sanne Hendrickx. Met muziek van Okitap. Mogelijk gemaakt door het Fonds Cultuurparticipatie.

Er wordt ook een film gemaakt door Younique film die we tijdens Dutch Design Week in Eindhoven tonen.

 

social label