Terug uit Turijn

nieuws-42Het artikel op designblog DEZEEN en in Ottagono magazine vorig jaar rond deze tijd zorgen voor nieuwe internationale uitwisselingen. Als ‘special guest’ vlogen we afgelopen weekend naar Turijn voor Operae, Independant Design Festival. Naast Milaan, de design hotspot bij uitstek, is Turijn een stad om in de gaten te houden. Jonge designers komen samen om hun werk te laten zien en elkaar te bevragen. Naast de grote expo in de imponerende koepelhal is er vooral ruimte voor presentaties en debat.

Een programma-onderdeel werd ingevuld door Circolo del Design, een nieuw designersplatform waarbij de verbinding design & zorg centraal staat. Oftewel DISEGNATO CON CURA | DESIGN FOR MENTAL HEALTH, un progetto di Fondazione CEUR e Blu Acqua, incontro con Social Label Foundation (NL)

We spraken met bevlogen zorgprofessionals en designers die net zoals wij nieuwe oplossingen zoeken voor innovatie in zorg en participatie via het creëren van aantrekkelijk werk voor kwetsbare groepen. De aanpak van Social label spreekt aan. Het publiek kreeg -na een beeldende presentatie- alle ruimte om vragen te stellen waar  goed gebruik van werd gemaakt.

Het thema Health & Care staat ook binnen de provincie Noord-Brabant hoog op de agenda. Op 22 en 23 oktober vindt niet voor niets het World Health & Design Forum plaats. Als het aan ons en onze Italiaanse collega’s ligt, krijgt de uitwisseling met Turijn een vervolg tijdens Dutch Design Week 2015.

social label