Terugblik DDW17

Zondag 22 oktober 2017 kwamen deelnemende werkplaatsen, ontwerpers en geïnteresseerd publiek samen voor de presentatie van Social label tijdens Dutch Design Week Eindhoven.

 

 

 

 

 

We presenteerden de nieuwe productlijn Social label >KLUIS ism ontwerp duo Kranen/Gille en het werk-en ontwikkelbedrijf Weener XL ‘s-Hertogenbosch.

Ook kondigden we nieuwe partnerships aan in Helmond en Tilburg. Zoals de samenwerking van het innovatieve bedrijf Arte en werkbedrijf Senzer in Helmond met ontwerper Joost van Bleiswijk.

En met Handweverij Vincentius van ASVZ zorgorganisatie, Studio Rens en TextielMuseum/Textiellab (Tilburg) gaan we aan de slag om een mooie productlijn op maat te ontwikkelen.

 

 

 

Zo groeit het netwerk en de collectie voor een mensgerichte economie waarin iedereen naar vermogen meedoet, betekenisvol werken en leven centraal staan. Naast ontwerpers, wetenschappers, vernieuwers in zorg, welzijn en onderwijs sluiten nu ook de eerste commerciële (maak)bedrijven zich aan.

 

Petra Janssen (studio Boot) en Simone Kramer (C-mone), initiatiefnemers Social label, gaven diverse lectures en presentatie oa tijdens DDW Talks samen met Borre Akkersdijk (Byborre) en met designcriticus/Volkskrant journalist Jeroen Junte samen met Jos Kranen (Kranen/Gille). Ontwerpster Ineke Hans kwam langs met haar studenten uit Berlijn.

 

 

 

Makers en begeleiders van de verschillende werkplaatsen waren elke dag aanwezig om live workshops te geven, hun verhaal te vertellen aan publiek en (inter)nationale pers. Vrijwilligers en stagiaires, hielpen Anne en Madeleen met verkoop van de Social label producten en het geven van informatie. De Social label producten waren op diverse plekken te zien. Naast onze hoofdlocatie in de fabriek van Piet Hein Eek, maakte Social label >VEEG, de bezem van oude fietsframes ontworpen door Dick van Hoff, deel uit van de expositie Dutch Bikes van Yksi. Een aantal Social label producten was ook te zien tijdens de expositie van ‘Voor de Kunst’ in het Klokgebouw op Strijp S.

 

 

 

Kortom, we kijk terug op een geslaagde Dutch Design Week in Eindhoven. We bedanken het Dutch Design Week-team en alle betrokkenen voor hun belangstelling en waardevolle bijdrage.

 

 

social label