Uit de schaduw, in de spotlight – Week van Autisme

DeZeen
Het bijzondere keramiek-talent Oswin heeft autisme. Dat is een stoornis in de informatieverwerking van de hersenen. Hierdoor heeft hij problemen met communicatie, sociale interactie en verbeelding. Autisme is onzichtbaar; wist je dat een procent van de Nederlanders leeft met deze handicap?

Social label haalt mensen zoals Oswin uit de schaduw. Dat doen ook de Nederlandse Vereniging voor Autisme en het Autismefonds. Zij vragen je van 29 mrt ™ 5 april ‘Een week stil staan bij een leven lang anders’.

Oswin krijgt juist in deze week bijzondere – internationale – aandacht. Eerst door een artikel in Ottagono – design & architecture magazine (verkrijgbaar tijdens Milan Designweek). En nu ook op de meest bezochte internationale design blog Dezeen!

Werkplaats Artenzo begeleidt Oswin tijdens de samenwerking met ontwerper Roderick Vos aan Social label >VAAS. Die samenwerking ging niet meteen van een leien dakje. Maar Roderick leerde de taal van Oswin spreken en sindsdien zijn ze erg op elkaar gesteld. Oswin kijkt uit naar de ontmoetingen. Hij realiseert zich steeds meer dat hij een bijzonder talent is en geniet zichtbaar van de aandacht die het hem oplevert.

social label