Waardevol product

Het maken terugbrengen 
Weener XL, werk- ontwikkelbedrijf gemeente ‘s-Hertogenbosch, zet zich in om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt naar werk toe te leiden. Op hun eigen locatie bieden zij vooral dienstverlenende werkzaamheden. De werkplaats was niet meer in gebruik. Om het maken weer terug te brengen, blaast Social label met productlijn >KLUIS de voormalige werkplaats nieuw leven in.

Handgemaakt
Het product is ontworpen door ontwerpduo Kranen/Gille. Op basis van de werkzaamheden assembleren, schroeven en boren bedachten Jos Kranen en Johannes Gille een opbergdoos van handgeborsteld aluminium om waardevolle zaken in op te bergen. De mensen leren het ambacht van ‘zetten’ van een werkbegeleider samen met een herintreder als leermeester. Mooi handwerk en tastbare designproducten die in eigen tempo, op de eigen zetbank in de werkplaats vervaardigd worden.

Makers
Jules Ik sorteer nu textiel maar ben wel toe aan wat anders. Ik wil iets nieuws leren en met mijn handen iets maken. Ik ben een pietje precies, nieuwsgierig en heb een engelen geduld. In mijn vrijetijd werk ik aan een maquette van karton van het oude station van architect Cuypers. Het uitpluizen en in elkaar zetten vind ik fijn om te doen.”

Lees hier meer over de andere makers. 

Het product is ontworpen door ontwerpduo Kranen/Gille. Op basis van de werkzaamheden assembleren, schroeven en boren bedachten Jos Kranen en Johannes Gille een opbergdoos van handgeborsteld aluminium om waardevolle zaken in op te bergen.

>KLUIS
Waardevolle opbergdoos – klein
voor persoonlijke documenten (bijv. paspoort) of sierraden

Waardevolle opbergdoos – groot met verborgen lade
voor A4 werkdocumenten of te gebruiken als stecker opbergdoos

  • handgeborsteld alumium
  • geassembleerd met houten onderdelen (kleur raugelb) op eigen zetbank
  • 2 formaten: klein (paspoort en sierraden) en groot (A4 eo stekkerdoos)
  • met sleutel en embleem

social label