Presentaties DDW16

Introductie nieuwe labels

Het Social label netwerk groeit. Samen met toonaangevende ontwerpers en werkplaatsen -van zorgorganisaties tot bedrijven- uit heel Nederland maken we de beweging naar een inclusieve wereld waarin de mens en mooi werk voor iedereen centraal staan. We werken aan een designcollectie voor eigen waarde en nieuw perspectief.

Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven presenteerden we twee nieuwe Social label-productlijnen. Op zondagochtend 23 oktober kwamen deelnemende werkplaatsen, ontwerpers en andere betrokkenen samen, midden in de werkplaats van Piet Hein Eek.

Social label productlijn> LICHT ism ontwerper Kiki van Eijk en werkplaatsen RIBW Brabant, Tilburg waar mensen met een psychiatrische achtergrond werken.

Social label productlijn>WARM ism ontwerper Edward van Vliet en Stichting Vrolijk Werk, Den Haag, een kleinschalige duurzame werkplaats voor vrouwen met een zorgvraag of sociale behoefte.

ddw16-pres-zondag014

Presentatie midden in de werkplaats bij Piet Hein Eek.

ddw16-pres-zondag017

Met humor en plezier presenteren Giulia (ontwerper Studio Edward van Vliet) en Mimi (maker Stichting Vrolijk Werk) hun vilten producten.

ddw16-pres-zondag015

Mimi, maker Stichting Vrolijk Werk, vertelt over Social label >WARM: ‘Door dit werk haal ik het beste uit mezelf. Ik werk twee dagen met zoveel passie en liefde aan één vilten stolp. Degene die die stolp koopt krijgt die energie zijn huis binnen.’

ddw16-pres-zondag012

Ontwerper Kiki van Eijk benadrukt nog eens de belangrijke rol van de begeleiders die het werkproces zo zorgvuldig mee voorbereiden zodat iedereen mee kan doen in het werkstraatje van Social label >LICHT.

ddw16-pres-zondag005

ddw16-pres-zondag016

Om te onderstrepen dat we ontzettend blij zijn met de opkomst en betrokkenheid van iedereen sluiten we af met de kreet van Jaap die hij vaak gebruikt op het verhalend servies:

“SUPER WOW”!

En Jaap, maker bij Cello zorg, was er bij en kreeg een groot applaus!

 

 

 

 

social label