Werkbezoek bij Cor Unum

Van ‘slow design’ naar ‘industrial’
Van Social label >VAAS, de bijzondere co-creatie van Oswin (Artenzo) en ontwerper Roderick Vos, wordt nu ook een industriële versie gemaakt. Social label vroeg Roderick om de industriële mal te maken en die vervolgens te introduceren bij Cor Unum; een professionele keramische werkplaats in ‘s-Hertogenbosch waar vooral ambachtelijk wordt gewerkt.

Maak-opdracht
Cor Unum verstaat het vakmanschap en de liefde voor het maken. Het werken met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt is onderdeel van hun filosofie. De eerste proef van >VAAS industrial is afgelopen week gegoten. Social label ging die samen met makers en begeleiders van werkplaats Artenzo bekijken.

Werkervaringsplek >VAAS
Samen met Marie Christine, keramiektalent van Artenzo, begeleider Suzanne en Roland (manager Amarant) bezochten we de werkplaats. De makers van werkplaats Artenzo in Tilburg kregen eerder een workshop van Olga Pullens waarin ze kennis maakten met het vakmanschap in keramiek. Cor Unum doet daar vanuit hun jarenlange ervaring nog eens een flinke schep bovenop. De productlijn >VAAS is een mooie uitwisseling van vakmanschap tussen de makers van beide werkplaatsen. Marie Christine heeft in ieder geval de smaak te pakken en ziet een werkervaringsplek bij Cor Unum wel zitten.

VAAS industrial is te zien en te koop tijdens Dutch Design Week!

losse-fotos2

 

 

social label