Doorstroomhuis

Social label zet in op werkcreatie. Ofwel via de Social label productlijnen die ism ontwerpers en werkplaatsen worden ontwikkeld voor mooi werk en nieuwe partnerships. Dan wel via haar eigen thuisbasis, het Werkwarenhuis op Tramkade in ‘s-Hertogenbosch.

 

Doorstroomhuis
In het Werkwarenhuis doen mensen werkervaring op in de ondersteunende horeca Van Aken, de designshop Social label of draaien mee met events zoals Do Good Market, publiekscolleges of exposities. Tijdens het laatste publiekscollege namen Marjolein, Stephanie en Ben het woord als ervaringsdeskundigen m.b.t. chronische pijn en reïntegreren op de arbeidsmarkt. Marjolein (zie foto) haalde onlangs haar diploma voor ervaringsdeskundige en zet nu haar eigen ervaring in om anderen te begeleiden in herstel of het herontdekken van hun eigen talenten.

Starters- en Meesterbeurs 
Daarnaast werken we met jonge professionals die afgestudeerd zijn en werkervaring op willen doen in een creatieve sociale omgeving die volop in beweging is. Zo begon Anne als stagiaire (NHTV Breda), kreeg daarna een Startersbeurs voor een half jaar die vervolgens is voortgezet in een baan in het Werkwarenhuis als event-medewerker. In september 2016 kwam Madeleen (Design Academy Eindhoven) via de Startersbeurs het team versterken. Zij is nu aanspreekpunt voor de shop van Social label. Onlangs is ook Rene, een ervaren professional in de financiele administratie, via de Meesterbeurs gestart.

Startbanen werkplaatsen
Thierry, maker van het eerste uur van de bezem uit de serie Social label >VEEG, van buurtactiveringsbedrijf Cambio in Deventer, heeft na een half jaar stage bij een carrosserie-bedrijf een baan aangeboden gekregen bij Jansen Carrosseriebouw in Wesepe. Thierry heeft zijn las-ervaring door het maken van de bezem overgedragen aan Joost en andere makers bij werkplaats Cambio in Deventer. En vanuit het klussenteam van WeenerXL, die twee keer per week meebouwen aan het Werkwarenhuis, heeft Gregor een baan gevonden bij een autobedrijf.

Een mooi begin van het nieuwe jaar vol nieuwe kansen. We wensen alle makers en meebouwers veel plezier en inspiratie toe!

 

social label