Werkstraat in bedrijf

ARTE neemt het voortouw

Social label stimuleert naast zorgorganisaties juist ook commerciële bedrijven een ‘werkstraat op maat voor de mens’ toe te voegen. Van hoogwaardige designproducten die in eigen tempo gemaakt kunnen worden, voor passend werk dat gewaardeerd wordt. Helmonds bedrijf Arte neemt het voortouw. Een pionier in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Arte vervaardigt onder meer granieten keukenbladen in de eigen maatwerkfabriek verwerkt met oog voor kwaliteit, voor milieu, mens en maatschappij.

Sinds kort is steenverwerker Arte uit Helmond, niet alleen bezig om ín de groeves kinderarbeid te bestrijden, maar ook daarbuiten. Met het Arte Right to Education project in India, wil Arte in de dorpen waar onder andere groevenarbeiders met hun gezinnen wonen kinderen naar school brengen.


Opstart Social label productlijn ism ontwerper Joost van Bleiswijk

De gemeente Helmond ondersteunt de samenwerking van Arte en het werkbedrijf Senzer voor een Social label productlijn.  Deze innovatieve technische werkplaats koppelt Social label aan internationaal gerenommeerde ontwerper Joost van Bleiswijk vanwege zijn vakkennis en handmatige manier van werken. Werkbedrijf Senzer van de gemeente Helmond draagt zorg voor de selectie en begeleiding van mensen die deel gaan nemen aan deze nieuwe ‘werkstraat’ in de maakfabriek van Arte.

We hopen in de toekomst meer innovatieve ondernemers te omarmen die in hun bedrijf een Social label productlijn op maat willen ontwikkelen en de menselijke waarden centraal stellen in hun visie en werkpraktijk.

 

 

 

social label