Wisselkoers

Ronde Tafel #4
Social label geeft een andere kijk op social return in termen van waarden en werkt aan een wisselkoers in meerdere opzichten. Om de tweedeling te verkleinen en de inclusieve (maak)economie te stimuleren via de kracht van design en communicatie. Maar er is meer nodig willen we inclusie serieus nemen en waarmaken. Daarover gingen we 2 februari 2018 in gesprek met financiers, experts, ondernemers, ontwerpers en CEO’s. Deze 4e Ronde Tafel vond plaats in het Werkwarenhuis met ondersteuning van Weener XL ‘s-Hertogenbosch.

Met het oog op sociaal duurzame strategieën en een waardensysteem gebaseerd op geld én waarden vroegen we Frans Hofkens, bankier/analist, senior vice president Northern Trust als keynote. Met als belangrijkste vraag: Hoe kunnen we ons economisch dienstensyteem anders inrichten? Wat is de Wisselkoers en wie bepaalt de Wisselkoers?

De 4e Revolutie
“Bij de wisselkoers van Social label gaat het om de vraag hoe we oude economische waarden kunnen verbinden aan nieuwe waarden en stakeholders. Het zijn partijen met een gezicht: bedrijven, overheden, banken en particulieren. Ik probeer de verbinding ook op het hoogste niveau in ons bedrijf te maken en hoop dat het dan verder gaat. Succes begint met de mensen die leiderschap, energie en initiatief tonen. Social label is hier een mooi voorbeeld van.

Er wordt nu gesproken over de vierde revolutie. Door de digitalisering verandert de eigendomsverhouding. Daardoor denken mensen nu meer na over werk en de zekerheid die daaraan vast zit. Invloeden met positieve bijdrage vinden meer gehoor. Winstmaximalisatie als zekerheid staat onder druk. Dus moeten we terug naar waar we met z’n allen voor staan. Ook multinationals gaan nu steeds meer voor ‘purpose’ in plaats van winstmaximalisatie. Het is een enorme verandering dat dit soort partijen daarvoor open staan. Dan kan je impact maken. Het gaat om leiderschap en initiatief van de voortrekkers. Het is alleen raar dat investeerders bij partijen die impact willen maken, zeggen dat dit in drie jaar moet. Die kronkel moet eruit”.

De verslagen van de Ronde Tafels van Social label worden opgenomen in de publicatie Design Works.

 

 

 

social label