Zat. 5 okt. winkelen met Reinier van Arkel

Kom op zaterdag 5 oktober naar het Open Huis ism Reinier van Arkel en ontmoet de makers achter het Social label servies (ontwerp Edwin Vollebergh Studio Boot). Het servies is net als de andere sociaal duurzame producten uit de designcollectie van Social label te koop! Zo heb je niet alleen een special gift voor je dierbaren, kerst, en andere mooie momenten maar draag je ook bij aan mooi werk voor iedereen.

Design met betekenis, want iedereen mag er zijn en meedoen.

Bij de dagbesteding Demarrage van Reinier van Arkel wordt iedere woensdag op het Crea atelier gewerkt aan het servies van Social Label. De cliënten ( de makers) komen van de dagbesteding het Crea atelier en het Werkhuis (dagbesteding voor mensen met een stoornis in het autisme spectrum die zowel doof als horend zijn).

 

STAP ZETTEN DOOR VAKMANSCHAP
Elke woensdag wordt er gewerkt aan het servies, een leerwerktraject, onder begeleiding. De makers leren hier het hele proces van het gieten tot het glazuren met alle verantwoordelijkheid die hier bij komt kijken. Het geeft de makers een goed gevoel dat zij een designproduct maken waar zij trots op kunnen zijn. Zo gaan zij o.a. ook mee naar de Dutch Design Week om live workshops te geven.

WERK EN WAARDERING DOOR VERKOOP PRODUCTEN
Als mensen iets moois maken, dat kunnen tonen, zorgt dat voor arbeidstrots, eigen waarde en een extra stimulans om terug te komen in de maatschappij. De designcollectie van Social label is een voorbeeld voor Nederland waarin topdesign, vakmanschap en sociale missie samenkomen. De Social label beweging werkt aan een inclusieve wereld waar mensen echt betrokken zijn.
Via de aankoop van Social label producten draag je hieraan bij. Of het nu een mooie mok uit het verhalend servies is voor je beste vriendin, de stoere designbezem voor je buren of
hanglamp in je nieuwe huis.

Het Social label Lab I Werkwarenhuis is genomineerd voor de Dutch Design Awards 2019 voor aantrekkelijke werk-/leefomgeving. Een inspirerende plek waar je naast de Social label shop ook terecht kunt voor een lekkere kop koffie bij cafepop up restaurant Van Aken in het Werkwarenhuis

 

 

social label