KOM

begeleidersKOM

v.l.n.r. Annemarie, Maria, Sjef en Annet

Werkplaatsen Cello zorg en Demarrage (Reinier van Arkel)
Via Social label >KOM zijn we samen gaan werken en dat zorgt voor verrassende invalshoeken en nieuwe inspiratie over en weer. Creativiteit is essentieel, het is een andere manier van in contact staan, communiceren vanuit een andere laag. Annemarie, Maria, Sjef en Annet over de toegevoegde waarde van de samenwerking.

ANNEMARIE (Cello) Het is zo belangrijk dat de verhalen van de mensen gehoord worden. De aandacht is al winst. Alles wat aandacht krijgt, groeit. Het podium maakt het ook transparanter want ook het publiek moet bewuster worden en het hele pallet in beeld krijgen. Het inzoomen op talent zoals Social label dat doet vanuit bloei, schoonheid, ontwikkeling maakt het project bijzonder om aan mee te doen.

MARIA EN SJEF (Cello) Door samenwerking rond gezamenlijk Social label productlijn en hopelijk straks ook op de nieuwe plek in Den Bosch komen verschillende doelgroepen, eigenlijk allemaal kwetsbare mensen met grote afstand tot de arbeidsmarkt samen. Mensen kunnen van elkaar leren en voor elkaar iets betekenen.

ANNET (Demarrage) Annet komt uit de psychiatrie en werkt vanuit haar gevoel. Ze kijkt vooral naar de mens. Het meedoen aan Social label >KOM is voor mensen vanuit haar groep net iets anders dan bij Cello. Er is veel schaamte, er heerst vaak groot taboes op thema’s waar ‘haar mensen’ mee te maken hebben. Hoe bijzonder is het dat ze dan meedoen en hun verhaal vertellen. Via de beelden op het servies durven ze zich te laten zien. Dat levert trots en vreugdetranen op.

Annet ziet in Social label een kapstok om mee te werken aan een nieuwe toekomst voor mensen. Je ziet dat mensen die iets ernstigs hebben meegemaakt, in psychose zijn geraakt of andere psychische problemen eraan overhouden vaak blijven hangen met een beladen rugzak. Hoe maak je een nieuw begin als je eigenwaarde zo is gedaald? Jezelf weer durven laten zien, gewoon weer meedoen vanuit acceptatie van problemen die er ook vaak zijn. Daar blijft dan toch ook de begeleiding een belangrijke rol in spelen.

social label