MASK

begeleidersMask

Begeleiders van creatieve werkplaats Artenzo (Amarant groep) v.l.n.r. Albert Matthijssen, Carla Bodifiee, Rina van Winsum, Karin Gillis

De onmisbare rol van de begeleiders
De begeleiders van de verschillende plekken waarmee we werken, hebben een onmisbare rol. Zij staan immers het dichtst bij de mensen. Zo ook bij Artenzo waar we naast Social label >VAAS ism Roderick Vos ook Social label >MASK ism Marc Mulders en Ria Mul ontwikkelden.

Artenzo, een creatieve werkplaats voor mensen met een beperking, organiseert diverse dagbestedings-activiteiten. Met de textiellijn Social label >MASK voegen we mooi en waardevol werk toe waar verschillende groepen aan mee kunnen doen. Ria Mul speelt hierin een hoofdrol met ondersteuning van kunstenaar Marc Mulders en de begeleiders van Artenzo. Karin, Rina, Carla en Albert vertellen over hun ervaringen.

KARIN
Karin is Eerste Deskundige dagbesteding bij Amarant en is enthousiast over de bijzondere samenwerking tussen Marc Mulders en Ria Mul.“Door een gevoel van veiligheid en geborgenheid te creëren, kan Ria zich goed ontwikkelen. De kunst is de kerncompetenties die ze juist door haar autisme heeft, nl het heel scherp kunnen kijken, goed te benutten. Ze ziet door haar ogen als door een vergrootglas en leert ons juist weer kijken“.

RINA
Rina kent Ria Mul al ruim 30 jaar. “Opvallend is Ria’s verzameldrift. In haar atelier zie je allerlei bijzondere verzamelingen van collages tot voorwerpen die ze verwerkt in haar geest en in haar schilderwerken. Marc Mulders stimuleerde haar werkproces en bracht nieuwe elementen in. Eerder werkte hij met kijkdozen. In de samenwerking met Social label>MASK introduceerde hij het masker en  foto-collages uit magazine Vogue om Ria verder uit te dagen in haar kunstenaarschap.”

IMG_9807SocLabel-MMulders-0710'14-065-01

CARLA
Uitdagen is belangrijk om het talent te stimuleren. “Ria scant haar omgeving en weet elementen eruit te verbeelden en te verdiepen op doek. Als ze ontspannen is, opent ze zich en maakt contact met haar omgeving zoals laatst bij de fotosessie waar ze trots met Marc hand in hand staat. Marc neemt ons als begeleiders ook mee in het creatieve werkproces, alle stappen worden zorgvuldig opgetekend en met elkaar afgestemd”. 

ALBERT
Albert werkte als artistiek leider van Artenzo al vaker samen met Marc Mulders. Ria is eerder onderdeel van de expositie van Marc Mulders in De Pont geweest. In de samenwerking met Social label staat Ria’s ontwikkeling en haar werk als kunstenaar nog meer centraal.“We zagen naast de overstap van acryl naar olieverf ook de ‘schildertoets’ van Ria vloeiender en sensueler worden”. En zie het mooie resultaat: 5 prachtige doeken, 1 grote en 4 kleine. Hoe mooi is het dat haar werk nu de basis vormt voor dessins op het sierkussen als kunstwerk op de bank in diverse huiskamers.

Klik hier voor meer info over het sierkussen

nieuws-52

social label