KLUIS

Werkbegeleiders 
Op de eigen locatie biedt WeenerXL vooral dienstverlenende werkzaamheden. De werkplaats waar daadwerkelijk nog gemaakt word, was niet meer in gebruik. Om het maken weer terug te brengen, blaast Social label met productlijn >KLUIS de voormalige werkplaats nieuw leven in. Op basis van de werkzaamheden assembleren, schroeven en boren bedachten Jos Kranen en Johannes Gille (ontwerp duo Kranen/Gille) een opbergdoos van handgeborsteld aluminium om waardevolle zaken in op te bergen. De mensen leren het ambacht van ‘zetten’ van een werkbegeleider samen met een herintreder als leermeester.

Nieuwe kans
Richard “Ik heb jaren m’n eigen installatiebedrijf gehad maar door chronische gezondheidsklachten ben ik thuis komen te zitten. Ik wil weer iets in de maatschappij kunnen betekenen. Omdat ik als leermeester ben gevraagd om de mensen die meewerken aan Social label productlijn KLUIS  te begeleiden, krijg ik een nieuwe kans om mijn leidingen kwaliteiten in te zetten en het proces mee te begeleiden.”

Overdragen
Leon “Ik heb ervaring in het onderwijs, productomgeving en leidinggeven. Ik voel me als een vis in het water om mensen nieuwe vaardigheden aan te leren en te stimuleren in hun ontwikkeling”. 

 

social label